[fusion_builder_container hundred_percent=»no» hundred_percent_height=»no» hundred_percent_height_scroll=»no» hundred_percent_height_center_content=»yes» equal_height_columns=»no» menu_anchor=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» status=»published» publish_date=»» class=»» id=»» background_color=»» background_image=»» background_position=»center center» background_repeat=»no-repeat» fade=»no» background_parallax=»none» enable_mobile=»no» parallax_speed=»0.3″ video_mp4=»» video_webm=»» video_ogv=»» video_url=»» video_aspect_ratio=»16:9″ video_loop=»yes» video_mute=»yes» video_preview_image=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» margin_top=»» margin_bottom=»» padding_top=»» padding_right=»» padding_bottom=»» padding_left=»»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ spacing=»» center_content=»no» link=»» target=»_self» min_height=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» class=»» id=»» background_color=»» background_image=»» background_image_id=»» background_position=»left top» background_repeat=»no-repeat» hover_type=»none» border_size=»0″ border_color=»» border_style=»solid» border_position=»all» border_radius=»» box_shadow=»no» dimension_box_shadow=»» box_shadow_blur=»0″ box_shadow_spread=»0″ box_shadow_color=»» box_shadow_style=»» padding_top=»» padding_right=»» padding_bottom=»» padding_left=»» margin_top=»» margin_bottom=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»» last=»no»]

Linjeskift

[fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» class=»» id=»»]

PRESSEMELDING – Kraftselskapene i storfylket Troms og Finnmark overtar søkerposisjonen i forhandlingsprosessen med Enova, målet er å bygge landets kraftigste ladenettverk for elbiler. 

Kraftselskapene Ymber, Alta Kraftlag, Hammerfest Energi, Repvåg Kraftlag, Luostejok Kraftlag, Nordkyn Kraftlag og Varanger Kraft har blitt enige med Fortum og Enova om å overta Fortums søkerposisjon i prosessen med å få et ladenettverk på 25 lyn- og hurtigladesteder i Troms og Finnmark.

– Vårt klare mål er å få bygget ut ladenettverket i løpet av 2020 og 2021 sier lederne Erling Martinsen (Ymber), Per-Erik Ramstad (Alta Kraftlag), Oddbjørn Samuelsen (Repvåg Kraftlag) og Stein Mathisen (Varanger Kraft), som hadde et koordineringsmøte torsdag 27. februar.

– Dette er en samfunnsoppgave, og vi går inn i denne rollen for å skaffe vår region et nødvendig ladenettverk, for å ta del i «det grønne skiftet». Med de utfordringene vi står ovenfor når det gjelder elektrifisering av både persontransport og annen transport, er det riktig av oss å ta et ansvar for å få ladenettverket realisert.

De 7 selskapene er i god dialog med Enova og vil i løpet av kort tid levere reviderte søknader på de 3 «ladepakkene» som skal bygges i fylket. Pakkene består av 7 ladesteder i Nord Troms og Vest Finnmark, 7 ladesteder i Midt-Finnmark og 11 ladesteder i Øst-Finnmark.

Under forutsetning av at kraftselskapene og Enova finner en omforent løsning på de tekniske og økonomiske kravene, vil de 7 lokale selskapene sørge for at elbilbrukerne i regionen kan bevege seg på kryss og tvers i det nye storfylket uten problemer med lading. Alle ladesteder vil ha både lynladere (150 kW) og hurtigladere (50 kW), i tillegg til såkalt normallading.

«Vår region vil få det kraftigste ladenettverket i landet, er meldingen fra de 7 kraft-selskapene».

 

Enova SF har siden 2015 jobbet for at det blir bygget ut et grunnleggende hurtigladenettverk i hele Norge. I 2016 lyste Enova ut en konkurranse med investeringsstøtte for utbygging av hurtigladere til elbil langs hovedfartsårene i Finnmark og Nord-Troms, uten at man oppnådde en utbygging.

Våren 2019 utlyste Enova en ny runde med tilskudd for utbygging av hurtigladere til elbil i Finnmark og Nord-Troms. I denne runden kom det ett tilbud, fra Fortum som samarbeidet med de 7 e-verkene i regionen. E-verkene har nå overtatt rollen som søkere og startet forhandlinger med Enova.

– Etter en konstruktiv dialog med alle parter er vi glade for at vi nå har kommet frem til en løsning der kraftselskapene tar over søknadene om støtte til utbygging. Vi mener dette er løsningen som er best for å få realisert utbyggingen på kortest mulig tid, og vi har tilbudt kraftselskapene vår bistand i prosessen videre sier Annika Hoffner, leder i Fortum Charge & Drive.

– Vi er glade for at kraftlagene har ønsket å overta søknadene og at Fortum har vært behjelpelig med å gjøre denne overtakelsen mulig. Nå ser vi frem til å sluttføre dette arbeidet sammen med kraftlagene, med mål om å få til en utbygging i Nord-Troms og Finnmark så raskt som mulig, sier markedssjef Astrid Lilliestråle i Enova.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Loading...