[fusion_builder_container hundred_percent=»no» hundred_percent_height=»no» hundred_percent_height_scroll=»no» hundred_percent_height_center_content=»yes» equal_height_columns=»no» menu_anchor=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» class=»» id=»» background_color=»» background_image=»» background_position=»center center» background_repeat=»no-repeat» fade=»no» background_parallax=»none» enable_mobile=»no» parallax_speed=»0.3″ video_mp4=»» video_webm=»» video_ogv=»» video_url=»» video_aspect_ratio=»16:9″ video_loop=»yes» video_mute=»yes» video_preview_image=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» margin_top=»» margin_bottom=»» padding_top=»» padding_right=»» padding_bottom=»» padding_left=»»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ layout=»1_1″ spacing=»» center_content=»no» link=»» target=»_self» min_height=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» class=»» id=»» background_color=»» background_image=»» background_position=»left top» background_repeat=»no-repeat» hover_type=»none» border_size=»0″ border_color=»» border_style=»solid» border_position=»all» padding_top=»» padding_right=»» padding_bottom=»» padding_left=»» dimension_margin=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»» last=»no»]

Linjeskift

[fusion_text]

 

Høy fart på bredbåndet er en forutsetning for hverdagslykken når en stadig økende andel av familiens forbruk av underholdning foregår på de mange enhetene tilknyttet internett.

 

 

Alt du elsker å gjøre på nett – som strømming av filmer og serier, surfing på nettsider og gaming, er avhengig av en god og rask internettforbindelse. Uten tilstrekkelig internetthastighet går alt tregere. Lite er mer irriterende enn å vente lenge på treg nedlasting av favorittfilmen eller å få strømmingen av den siste Vikings-episoden forstyrret av hakking, stopp og redusert bildekvalitet.

 

Full fart på nett for alle samtidig

De seneste årene har norske husholdninger opplevd en nærmest eksplosjonsartet vekst i antall nternettavhengige dingser. Dermed har behovet for økt hastighet og kapasitet på bredbåndslinja vokst voldsomt. Det er ikke uvanlig at en familie har tre-fire PC-er og tilsvarende antall telefoner og nettbrett som skal brukes på nett samtidig. I tillegg har mange både spillsystemer som PlayStation og Xbox, Apple TV, Chromecast, Sonos, kameraovervåkning, panelovner, kjøleskap, lys- og varmestyring og dørlåser som alle er koblet til internett og må kunne fungere uavbrutt og samtidig. Når man legger sammen alle disse enhetene, er det ikke uvanlig at en familie kan ha over 20 enheter som skal fungere på nett samtidig.

Bedre videokvalitet krever høyere bredbåndshastighet.

I årene som kommer vil det bli stadig flere enheter som skal kobles til nett. I tillegg har de store leverandørene av videoinnhold allerede begynt å benytte en ny standard for video med mye høyere bildeoppløsning, såkalt 4K Ultra-HD. Dette gir økt bildekvalitet, men krever også fem ganger så mye hastighet av din bredbåndsforbindelse.

Nye Apple TV, Chromecast Ultra og PlayStation 4 Pro, kan alle strømme 4K video til tv-en din allerede i dag. Nå har også de aller fleste Smart tv-er nettilkobling og 4K-oppløsning. Da blir det viktig at bredbåndslinjen har kapasitet og hastighet nok til å håndtere videostrømmer i den gode kvaliteten.

For Alta Kraftlag er det viktig å tilby produkter som sikrer dagens og fremtidens kapasitetsbehov slik at kundene kan gjøre alt de ønsker på internett uten forsinkelser.

 

Tidenes hastighetsløft

I følge SSB har den gjennomsnittlige internetthastigheten til norske husholdninger økt med mer enn fire ganger på kun fem år. Som svar på nye brukervaner tilbyr vi hastigheter helt opp til 480 mbit/s slik at alle skal kunne ha glede av sin fibertilkopling.

 Uten tilstrekkelig hastighet på bredbåndet, kan det oppleves vanskelig å bruke mange enheter samtidig. Og det kan ta lang tid å laste ned for eksempel oppdateringer av apper eller nye spill til mobilen, pc eller PlayStation. Vi opplever stadig at våre kunder oppgraderer sin internetthastighet hos oss, og regner med at dette er en trend som vil holde lenge. 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Loading...